SVETLOBA IN SENCA VODENJA  

 

Vodstveni arhetipi po metodi C. G. Junga, vodita  Jasna Knez in Marko Knez

 

Program je osredotočen na naslednje ključne vidike:

 1. Spoznavanje svojih prednosti in omejitev ter svojega stila vodenja: Razvijajte globok vpogled v svoje vodstvene sposobnosti, prepoznajte moči in priložnosti za osebno rast ter identificirajte območja, ki zahtevajo nadgradnjo.

 2. Vodenje v VUCA svetu: Pripravite se na uspešno vodenje v dinamičnem okolju, ki je zaznamovano z nestanovitnostjo, kompleksnostjo, negotovostjo in dvoumnostjo (VUCA).

 3. Ustvarjanje sistemskega vodenja: Razvijajte kompetence sistemskega vodenja, ki omogočajo celostno razumevanje in učinkovito upravljanje s kompleksnostjo organizacijskih sistemov.

 4. Prepoznavanje vodstvenih arhetipov, potencialov in inovativna uporaba teh virov: Odkrivajte potenciale v sebi, sodelavcih in organizaciji ter jih izkoriščajte na inovativen način za doseganje ciljev.

 5. Opolnomočenje in ozaveščanje pri soočanju s spremembami: Razvijajte osebno moč in prilagodljivost, ki sta ključni pri učinkovitem obvladovanju in vodenju skozi spremembe.

 6. Motivacija sebe in drugih: Spoznajte različne dejavnike motivacije ter razvijajte veščine, ki bodo vodile do trajne motivacije tako pri sebi kot tudi pri vaših sodelavcih.

 7. In še mnogo več... Program prinaša celostno pokritost ključnih tematik, ki so ključne za uspešno vodenje v sodobnem poslovnem okolju. Pridružite se nam in odkrijte številne priložnosti za osebni in poklicni razvoj.

 

 

Razkrivanje vodstvenih arhetipov - vaš vstop v fascinanten svet vodenja in organizacijske kulture!

 

O delavnici: Razumevanje arhetipov v organizacijski kulturi je ključno za razkritje nevidnih dinamik, ki oblikujejo delovno okolje. Prikrite pod vodno gladino, kot ledena gora, te dinamike pogosto ignoriramo na lastno odgovornost. Naša delavnica ponuja vpogled v svet arhetipov vodenja, ki so ključni za razvoj učinkovitega vodstva.

 

Kaj boste pridobili:

 • Poznavanje svojih vodstvenih arhetipov: S pomočjo AV vprašalnika boste odkrili svoj dominanten stil, nerazviti stil in senčni stil vodenja.
 • Uravnoteženje stila z organizacijsko kulturo: Uporabljamo matriko 4 domene, ki pomaga doseči harmonijo med vašim vodstvenim slogom in strukturo organizacije.
 • Razumevanje vpliva vodstvenih arhetipov: S poglobljenim raziskovanjem 12 arhetipskih tipov boste pridobili vpogled v osnovne simbole, ki oblikujejo vedenje zaposlenih in odnose s strankami.

Potek delavnice:

 1. Spoznavanje arhetipov: Raziskali bomo, kaj so sence in svetloba v vodenju ter katere so ključne sestavine vodenja.
 2. Identifikacija lastnih arhetipov: Uporabili bomo vodstvene arhetipe, da določimo vaš dominanten, nerazviti in senčni vodstveni arhetip.
 3. Ravnanje s konflikti in premagovanje ovir: Posvetili se bomo konstruktivnemu reševanju konfliktov in premostitvi izzivov na poti do učinkovitega vodenja.
 4. Notranje gledališče voditelja: Raziskali bomo psihološke principe, ki vplivajo na vaše odzive v različnih situacijah.
 5. Načrt za osebno rast: Z določitvijo vaših arhetipov boste prepoznali področja za nadaljnji razvoj in rast kot voditelj.

Zakaj je poznavanje arhetipov pomembno:

 • Boljše vodstvo: Razumevanje lastnih arhetipov vam bo omogočilo pravilno usmerjanje vodenja in prepoznavanje področij za izboljšanje.
 • Učinkovitejši timi: Razkritje arhetipskih vzorcev v ekipi omogoča boljše sodelovanje in izkoriščanje potencialov vsakega člana.
 • Osebna rast: Identifikacija arhetipov postavlja temelje za osebni razvoj in vzpostavitev ravnotežja med strokovno rastjo ter osebnim zadovoljstvom.

Odkrijte ključ do uspešnega vodenja v sodobnem poslovnem svetu.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih