Integralni vodstveni coaching

 

Integralni pogled omogoča meta  okvir, preklop iz linearnega razmišljanja in daje nove vidike in boljše pogoje za vodenje, da lahko vključi vse njegove ključne vidike - ljudi, izdelke in storitve, kulturo in skupnost, sisteme proizvodnje in upravljanja - na skladen način, ki priznava bistveni prispevek vsakega dela k večji celoti. Če želimo to storiti, je potrebno razviti sistemsko zavedanje in razmišljanje. To pomeni, da se zavedamo obstoja sistemov in njihovih elementov, sil, ki delujejo in vplivajo na nas, odnose, vedenja in izvedbo in organizacijo samo. Gre za aspekte naših izkušenj in plasti naše zavesti. Tak pogled nam omogoča,  da razumemo naš prostor kot del množice povezav in odnosov. Kajti integralno pomeni, da je vse v vsem povezano.

 

Bistvo integralnega coachinga so štirje kvadranti, ki predstavljajo štiri nezdružljive dimenzije izkušnje realnosti - perspektive, ki jih kreirajo. Vsaka priložnost - v poslu in življenju – se pojavi v teh štirih kvadrantih hkrati. Hkrati povezuje stanja zavesti, razvojne stopnje (vsaka predstavlja nivo kompleksnosti – spiralna dinamika), razvojne linije oz. številne inteligence (kognitivna, odnosna, čustvena, duhovna, moralna, telesna) in tipe, kjer se primarno osredotočamo na moški in ženski princip (moški se identificira z samoupravljanjem in odločanjem, ženski s podporo in povezovanjem).

Ta model uravnoteženo in sistematično združuje notranje, zunanje, individualne in skupne dimenzije resničnosti in nam zagotavlja izkoristek polnega obsega resursov v katerikoli situaciji. Zato je integralni coaching eden učinkovitejših pristop pri razvoju vodenja in ekip, saj vključuje vse, med seboj povezane, elemente, da se lahko učinkoviteje lotevamo kompleksnejših izzivov in jih tudi naslavljamo.

 

Klientka Mateja, je o njegovi uporabi povedala; »Tako kot vsako novo navado, sem se morala zavestno potruditi in truditi, da sem ta pristop uporabljala v praksi. Integralni pristop mi pomaga predloge in odločitve osvetliti z več zornih kotov. Na nek način mi pomaga pripraviti tudi akcijski načrt, ki ga lahko uporabim pri izpeljavi odločitve. Največjo spremembo vidim pri upoštevanju kolektivne dimenzije, tako skupnih vrednot, norm kot tudi preverjanju dejstev trenutne situacije. Že moji predlogi na ta način upoštevajo kontekst, v katerem želim neko odločitev ali aktivnost implementirati. Oblikovanje takšnih predlogov omogoča lažje odločanje, ker nakazuje kontekst in način implementacije. Pristop je odličen tudi pri moderiranju ali odpiranju diskusij. Tematiko osvetli z več zornih kotov, zmanjšuje trenja ali napetosti, ki lahko izhajajo, ko se pogovarjamo le iz individualnega in subjektivnega vidika. Običajno pa je ta vidik tisti, iz katerega intuitivno izhajamo.«

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih