AKREDITACIJA IN CERTIFIKACIJA PRI ICF (International Coaching Federation)

 

Izobraževalni programi, ki so akreditirani s strani Mednarodne coaching zveze (ICF) in Evropske zveze za coaching in mentorstvo (EMCC), udeležencem teh programov zagotavljajo razvojno usmerjeno izobraževanje, skladno z najsodobnejšimi dognanji stroke, visoko strokovno usposobljenost, pridobitev temeljnih veščin in kompetenc profesionalnega coacha, etični okvir in kredibilnost na trgu. Pri izvedbi akreditiranega coaching programa pa smo izvajalci v celoti zavezani k spoštovanju etičnega kodeksa coaching zveze.

 

Povej na Glas se ponosno ponaša z dvojno akreditacijo pri dvema vodilnima svetovnima organizacijama na področju coachinga - International Coaching Federation (ICF) in European Mentoring & Coaching Council (EMCC Global). Obe organizaciji delujeta z namenom stalnega razvoja coaching stroke, postavljanja najvišjih standardov, zagotavljanja neodvisnega certificiranja ter ustvarjanja globalne mreže profesionalnih coachev.

 

 

Akreditacija pri ICF:

Mednarodna zveza za coache (ICF) je ena največjih in najbolj spoštovanih organizacij na področju coachinga. Povej na Glas ima certifikacijo s strani ICF - LEVEL 2 (prej ACTP), kar pomeni, da izpolnjuje vse zahteve za učenje coaching veščin. Programi, ki jih ponuja Povej na Glas udeležencem zagotavlja razvojno naravnanost programa skladno z najsodobnejšimi dognanji stroke. Pri izvedbi akreditiranega coaching programa pa smo izvajalci v celoti zavezani tudi k spoštovanju etičnega kodeksa Mednarodne coaching zveze. 

 

Akreditacija pri EMCC Global:

Evropski svet za mentorstvo in coaching (EMCC Global) predstavlja vodilno organizacijo na evropskem področju coachinga in mentorstva. Povej na Glas je prav tako certificiran pri EMCC Global, EQA Practitioner fast track EIA Practitioner, kar pomeni, da izpolnjuje njihove standarde za coaching usposabljanje. To potrjuje visok standard kakovosti coaching veščin in usposabljanja za coache in mentorje. Pri izvedbi akreditiranega coaching programa pa smo izvajalci v celoti zavezani tudi k spoštovanju etičnega kodeksa Evropske zveze za coaching in mentorstvo. 

  

Smo edini v Sloveniji in regiji, ki imamo dvojno akreditacijo - certifikacijo Mednarodne zveze za coachev (ICF)  ter certifikacijo Evropske zveze za coaching in mentorstvo, za coaching usposabljanje. 

Vabljeni, da se nam pridružite na transformacijskih certifikacijskih izobraževanjih za coache, ki dokazujejo najvišji standard kakovosti coaching veščin na področju coaching veščin in usposabljanja za coache. 

 

ACTP (prej akreditirani coaching trening program) oz. od 2023 novo poimenovanjeLEVEL 2, ki pripravlja na nivo PCC   

 

Akreditacije coaching programa

 

ICf ponuja tri stopnje - certificirane treninge na področju coachinga, ki so:

 

  1. LEVEL 1: Gre za začetek coaching izobraževanja, kjer se pridobivajo temeljne veščine in kompetence coacha, kot jih opredeljuje Mednarodna zveza za coaching (ICF). Ta stopnja vključuje razvojno coaching miselnost, spoštovanje etičnega kodeksa ICF in dostop do najnovejših pristopov in znanj v skladu z mednarodnimi standardi. Pripravlja za ACC. Pridruženi certificirani coach. 

  2. LEVEL 2: Gre za nadaljevanje coaching izobraževanja, ki omogoča širjenje znanja in pridobivanje dodatnih kompetenc na višjih ravneh. Programi na tej stopnji so v skladu z zahtevami ICF ter vključujejo poglobljeno razumevanje coachinga in različnih pristopov. Pripravlja za PCC. Profesionalni certificirani coach. 

  3. LEVEL 3: Gre za coaching izobraževanja, ki omogoča širjenje znanja in pridobivanje dodatnih kompetenc na mojstrski ravni in pripravlja posameznika za MCC. Programi na tej stopnji so v skladu z zahtevami ICF ter vključujejo zelo poglobljeno razumevanje coachinga in različnih kompleksnosti. Pripravlja za MCC. Mojster certificirani coach. 

Certifikacija na teh stopnjah omogoča posamezniku pridobitev naziva coacha ali naziva programa ter mu odpira možnosti za začetek lastne prakse. Poleg tega omogoča vstop v široko mrežo profesionalnih coachev, supervizijske skupine in izmenjavo praks s člani, ki sledijo visokim standardom poklicne odličnosti.

 

Kakovost in standardi ekipe trenerjev in mentorjev

Povej na Glas se zavezuje k visoki kakovosti in najvišjim standardom v coaching izobraževanju. Treningi potekajo pod vodstvom izjemno izkušenih, strokovnih profesionalnih coachev in supervizorjev z dolgoletnimi izkušnjami tako doma kot v tujini. Njihovo znanje izhaja iz raznolikih področij dela v podjetjih, organizacijah in s posamezniki.

Vsi trenerji so nosilci individualnih akreditacij na nivoju PCC in MCC pri ICF ter nosilci akreditacij pri Evropski zvezi za coaching in mentorstvo (EMCC) na nivoju EIA Senior in EIA Master, Timskega coacha ITCA ter coaching supervizorja ESIA. Prav tako so vsi naši mentorji & supervizorji v programu tudi PCC assessorji pri ICF in EIA assessorji pri EMCC. 

To zagotavlja visoko strokovno usposobljenost in kredibilnost udeležencem na trgu.

 

Intenzivno tudi sodelujemo z Slovensko podružnico za coaching ICF Slovenia Chapter, kjer aktivno sodelujemo, soustvarjamo in podpiramo vse aktivnosti za skupnost coachev.  

 

Pot profesionalnega coacha pridobitev osebnega naziva (individualna akreditacija in vpis v mednarodni register coachev)

 

Zaključen akreditiran coaching program udeležencem omogoča, da lahko ( ob opravljenem zahtevanem številu ur prakse coachinga) pridobijo individualno ICF akreditacijo za nazive Pridruženi certificirani coach, Profesionalni certificirani coach ali Mojster certificirani coach. 

Za pridobitev osebnega naziva in vpisa v bazo profesionalnih coachev, ob upoštevanju drugih pogojev ni potrebno dodatno opravljati mentorstva ter postopka evalviranja razvitosti kompetenc pri zvezi. Vsi coaching certifikacijski programi, ki jih nudimo, vam omogočajo nadaljevanje za pridobitev osebnega naziva in mednarodno individualne akreditacijo, pri mednarodni zvezi coachev ICF, ki velja tri leta in jo je potrebno obnavljati.

• ICF pridruženi certificirani coach  (Associate Certified Coach - ACC), vsaj 100 ur prakse, vsaj 60 ur treninga, doseganje ACC nivoja vedenjskih kazalnikov

• ICF profesionalni certificirani coach  (Professional Certified Coach - PCC), vsaj 500 ur prakse, vsaj 125 ur treninga, doseganje PCC nivoja vedenjskih kazalnikov

• ICF mojster certificirani coach  (Master Certified Coach - MCC), vsaj 2500 ur prakse, vsaj 250 ur treninga, doseganje MCC nivoja vedenjskih kazalnikov

Več o pogojih pridobitve osebne certifikacije najdete na povezavi TUKAJ

Samo imetniki trenutno veljavne osebne individualne akreditacije smejo uporabljati logotip in naziv ACC, PCC, MCC. Prav tako so ti coachi  zapisani v bazo certificiranih in akreditiranih  coachev, kar je dober informator za potencialne naročnike.

 

ICF AKREDITIRANI COACHI - REGISTER

Tukaj najdete individualno akreditirane coache in njihovo veljavnost https://apps.coachfederation.org/eweb/CCFDynamicPage.aspx?webcode=ccfsearch&site=icfapp

 

  

ČLANSTVO V MEDNARODNI ZVEZI ZA COACHING ICF

 

Za namen procesa individualne akreditacije mora posamezni coach postati tudi član mednarodne zveze za coaching ICF.

Če ste iz Slovenije, lahko izberete svojo podružnico, v Sloveniji je to ICF Slovenia Charter Chapter. 

V Povej na Glas smo aktiven podpornik in sokreator  ICF Chapter Slovenia, kjer delimo svoja znanja in pomagamo pri ozaveščanju in razvoju coaching profesije v Sloveniji.  

 

V Slovenski podružnici ICF, kjer smo tudi aktivno vpeti, se namreč trudimo čimbolj osveščati širšo javnost o pomenu, kaj je coaching in kdo je profesionalni coach, saj je ta poklic oz. naziv v zadnjih letih preplavil naš trg. In kot v vsaki drugi profesiji se pojavljajo tudi takšne prakse, ki niso etične ali strokovne. V podružnici se zavzemamo za razvoj coaching stroke z vzpostavljanjem visokih etičnih standardov ter zagotavljanjem povezovanja coachev, ki so certificirani in osebno akreditirani pri ICF iz različnih področjih coachinga. 

 

Opomba: Člani ICF še niso akreditirani coachi. Akreditirani coachi so tisti, ki tudi nosijo naziv ACC, PCC ali MCC.

  

Za več informacij nam pišite info@povejnaglas.si

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih