Jasna Knez

Jasna Knez je izkušena profesionalna certificirana mojstrica coachinja, vodstvena in timska coachinja, z individualnimi akreditacijami na najvišji stopnji Mojster, pri obeh svetovnih mrežah, pri ICF  (Mednarodna zveza za coaching) - MCC (mojstrica certificirana coachinja) in EMCC  (Evropski svet za coaching in mentorstvo) - EIA Master (Mojster praktik akreditacija) prav tako pa tudi nosilka ITCA Practitioner Team Coach. Je tudi individualno akreditirana coaching & mentoring supervizorka z ESIA nagrado, vpisana v mednarodni register coachev, mentorjev in supervizorjev. V Sloveniji edina nosilka individualnih akreditacij profesionalnega coacha na najvišji stopnji pri obeh zvezah za coaching in na vseh stopnjah, (coach, timski coach, mentor, supervisor).

Jasna deluje tudi kot trenerka mehkih poslovnih veščin ter razvoja timov. S svojim znanjem in izkušnjami deluje kot poslovna in sistemski timski coach, Jungovski mojster coach, integrativni coach, trenerka coaching veščin, coaching mentorica, supervizorka ter fasilitatorka razvoja coaching kulture in sistemov kot sistemski organizacijski konstelator in fasilitator.

Njena predanost coachingu se kaže v tem, da je aktivna članica pri obeh vodilnih svetovnih coaching zvezah, ICF in EMCC Global. Je članica mednarodnega assessment tima za individualne akreditacije coachev in mentorjev (EIA vsi leveli) pri EMCC Global in Assesor za PCC nivo pri ICF. Je častna ambasadorka SCZ - EMCC Slovenia, in prejemnica CEO Executive Coaching 2022 Award Winner. 

Jasna sodeluje s številnimi klienti in timi, tako doma kot v tujini, in jih podpira pri preobrazbi, dvigu zaupanja, transformaciji komunikacije, doseganju visoke učinkovitosti, iskanju ravnovesja ter vpeljevanju coaching kulture. Njena strast je premikati meje znotraj sebe in odkrivati neizkoriščene potenciale, pri čemer ustvarja varno okolje za transformacijo.

     

Jasna Knez je izjemno izkušena in certificirana mojstrica coachinja z globokim razumevanjem odnosov med ljudmi, stilov vodenja in človeškega vedenja. Njena strast je odkrivanje neizkoriščenega potenciala pri ljudeh in jih podpirati, da dosežejo želene rezultate. Jasna uporablja metodo coachinga, ki temelji na sistemski in integralni perspektivi, jungovi psihologiji in transformativnem somatskem coachingu. S svojim pristopom, ki vključuje nove napredne metode razvoja poslovnih potencialov, zagotavlja izkustveno učenje, konkretne primere in izkušnje. Posveča se odkrivanju slepih peg, senčnih plati ter vseh skritih dinamik v sistemu posameznika ali organizacije. S pomočjo coachinga zmanjšuje obrambne mehanizme in omogoča pogoje za želeno transformacijo in napredek.

 

O sebi pove: " Delo, ki ga opravljam me navdušuje in bogati. Moja strast je odkrivanje neizkoriščenega potenciala pri ljudeh, ki ga lahko s pravo stopnjo podpore, izziva in spodbude obudimo, da dosežemo tisto, kar si želimo. Transformacija posameznikov pa se lahko zgodi le z ustvarjanjem varnega in »pravega« prostora za delo. Za vas namreč ustvarim takšno okolje in priložnosti, da pogledate na situacije sistemsko, se potopite v svet simbolnega jezika in date vašemu nezavednemu delu Glas. S tem vključite celostne vidike in uvide v vaše zavestno življenje. Tako skupaj odkrivamo tiste slepe pege, senčne plati  ter vse skrite dinamike v sistemu in zmanjšujemo vaše obrambne mehanizme, da se omogočijo vsi pogoji, za želeno transformacijo in vaš napredekZato sem vedno osredotočena na to, kako lahko za vas, najdem najboljši pristop, da premagate svoje največje izzive in dosežete želene rezultate. Sama temu rada rečem popotovanje junaka - pot odkrivanja in spoznavanja, kjer vas, kot vaš coach, v zaupnem procesu, podpiram pri vsakem vašem koraku, do cilja.

 

Jasna je dinamična in kreativna oseba, ki svoje znanje deli z odprtim srcem. Verjame v ustvarjanje lastne realnosti in se zavzema za coaching miselnost in vseživljenjsko učenje. Je tudi mentorica programa MEPI - Mednarodna nagrada za mlade.

Njen pristop k coachingu vključuje tudi coaching supervizijo, kjer sodeluje s priznanimi strokovnjaki, kot sta dr. David Clutterbuck in Irena Antolić. Jasna je avtorica transformacijskega coaching programa in šole poslovnega coachinga z dvojno certifikacijo ICF Level 2 in EMCC EQA Practitioner Embody Coaching Wisdom & Mastery.

Kot del učiteljskega tima sodeluje v več mednarodnih coaching šolah, tako Mednarodne (ICF) kot Evropske (EMCC GLOBAL) zveze za coaching:

 • Embody your Coaching Wisodm - Organizational Coach Povej na Glas (EQA Practitioner) kot trenerka, mentorica in coaching supervizorka ESIA. Je tudi avtorica programa. 
 • Integral Leadership Coaching C.P.I.C. (ACTP) sodeluje z The Integral Institute kot trenerka in fasilitatorka prakse ter mentor.
 • Jungian Coaching Slovenija kot trenerka, mentorica in supervizorka.  
 • Global Team Coaching Institute sodeluje z prof. David Clutterbuck kot Practicum Lead in fasilitatorka prakse pri Sistemskem timskem coaching programu - PERILL stream, practitioner level (CCE) (ITCQ).
 • Clutterbuck CMI sodeluje pri programu Senior Team Coaching kot trenerka in coaching supervizorka timskih coachev.

Po izobrazbi sociologinja kadrovskega managementa, nadaljevala študij ekonomije ter se nato usmerila v razvijanje veščin in profesije na področju coachinga. Coaching certificirana izobraževanja:

 • Academy of Executive Coaching - Executive Coaching
 • INLAPTA - NLP Coach
 • Strozzi Institute – Embodiment facilitator, Transformative coach
 • Grof Transpersonal Training – transpersonal psychology
 • Academy of Executive Coaching - Systemic Team Coach
 • Expressive Arts Coach & Therapy -  CEAT praktikant in facilitator – CEAT coach
 • Coaching & Mentoring International David Clutterbuck – Team Coach (Foundation, Practitioner, Senior Level)
 • SDI moderatorka, Points of You fascilitatorka.
 • Jungian Coaching School - Jungian Coach & Jungina Master Coach, Trainer
 • EMCC Unidici – Coach supervizor trening
 • Integral Institute - Professional Integral Leadership Coach, Integral Coaching facilitator  
 • Systemic management & organizational Constellations - konstelator za organizacijske sistemske postavitve
 • Coaches Raising - The Power of Embodied Transformation -  Transformational coach
 • Global Team Coaching Institute - Practitioner in Team Coaching – Perill Stream
 • Bluesky International -  BI ESQA Coach Supervisor training
 • Gestalt Center For Coaching - The Path to Coaching Mastery: Embody the Essence and Practice of Mastery - Path to Mastery - Coaching Mastery Coach
 • Systemic Team Coaching Senior Program 
 • ICF MCC coach credentialing (Master Certified Coach, International Coach Federation)
 • EIA Master Practitioner coach individual award accreditation  (European Mentoring and Coaching Council) 
 • ESIA SUPERVISOR for Coaches and Mentors  
 • ITCA individual Team Coaching accreditation
 • Systemic Team Coaching Senior Program  

 

Jasna je dolgoletna polnopravna članica International Coaching Federation (mednarodne zveze za coaching) in tudi soustanoviteljica ICF Chapter Slovenia, kjer je bila podpredsednica dva mandata, med leti 2019 - 2024. ICF Charter Chapter Slovenija je prvo mednarodno strokovno združenje profesionalnih coachev v Sloveniji podprt s strani mednarodne zveze coachev.

Jasna pa je tudi dolgoletna polnopravna aktivna članica European Mentoring & Coaching Council EMCC Global in  članica EMCC Slovenija. V letu 2023 je prejela častni naziv -  častna ambasadorka SCZ - EMCC Slovenia, za doprinos profesionalizaciji coaching poklica v Sloveniji.  Jasna sledi etičnemu kodeksu obeh zvez.

Z svojim aktivnim sodelovanjem in podporo različnih združenj, sledi poslanstvu, da v Sloveniji dvignemo ozaveščenost o coaching profesiji, razumevanju razlik med različnimi pristopi, profesionalizaciji coachinga (individualne akreditacije in licence) ter pomenu uporabe coaching supervizije in etični coaching praksi.    

International Coaching Federation Professional Coaches             

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih