Retorika

 

Tisti, ki so odlični v predstavljanju idej in podajanju informacij, dobijo več priložnosti, so bolj cenjeni in bolj priljubljeni. 

Naj bo vsak nagovor, predstavitev izdelka ali preprosta dobrodošlica pravi trenutek, da bodo prave besede izrečene na pravi način.
Uspeh nastopa je odvisen od pozornosti, ki vam jo namenijo poslušalci. Da boste svojo vsebino posredovali učinkovito in dvignili stopnjo zaznavnosti vseh poslušalcev, morate vedeti, kako pridobiti pozornost, biti všečen publiki in tudi komu nameniti največ pozornosti. Ker vas lahko pripravljena prezentacija (PPT ali druge) pri nastopu podkrepi ali zasenči, vas jo naučimo pripraviti in pravilno uporabljati. 

 

Na delavnici retorika se boste naučili suvereno nastopati pred javnostjo.

Naučili vas bomo, kako pripraviti, načrtovati in izvesti javni nastop, predstavitev, kratek govor ali celodnevno predavanje, tako da boste svoje poslušalce navdušili in pustili dolgotrajen vtis. S svojo lastno predstavitvijo boste izvedeli, kakšen vtis naredite na poslušalce in kaj sporoča vaša neverbalna komunikacija. Prikazali vam bomo, kako narediti učinkovito predstavitev, za katero potrebujete pravi načrt.

Dober načrt in vsebina pa zagotavljata dobro izvedbo. Dobili boste napotke za učinkovit govorni nastop, seznanili vas bomo z orodji za pridobitev in ohranjanje pozornosti poslušalca ter vas opozorili, kje vas kot govorca čakajo nevarnosti in kako se jim izogniti.

Z vajami boste ozavestili govorico telesa in jo prilagodili tako, da bo sproščena ter tudi v podporo in kot dopolnilo vašemu sporočilu. Seznanili vas bomo z načini jasnega, kratkega in jedrnatega izražanja ter suverenega nastopa.

Z dihalnimi in govornimi vajami se boste naučili pravilnega dihanja, jasne izgovarjave, jedrnate in razumljive govorice brez uporabe mašil ter usvojili tehnike, kako doseči čist, poln, zveneč in prepričljiv glas. Spoznali boste tudi mentalne in fizične tehnike sproščanja in obvladovanja treme. S triki največjih retoričnih mojstrov se boste naučili, kako svoje pripovedovanje še tako suhoparnih vsebin preleviti v zanimivo in navdušujočo zgodbo.

 

Skupini boste predstavili svoje vsebine in dobili tudi konkretne pohvale in napotke za še boljši nastop. Tako boste pripravljeni na učinkovit pogovor, govor, prodajo ali predstavitev. Trening je izrazito praktičen in intenziven.

 

Izobraževanje prilagodimo vašim željam in potrebam glede na strukturo udeležencev, ki jim je delavnica namenjena.

 

Učna metoda:

Individualni pristop (analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).

Vse delavnice so izpeljane po metodah izkustvenega učenja, kar udeležencem omogoča aktivno sodelovanje ter odpira prostor za dialog, izmenjavo izkušenj in skupno iskanje rešitev na izzive, s katerimi se udeleženci soočajo pri vsakodnevnem delu.

Z uporabo različnih komunikacijskih tehnik bomo udeležencem omogočili vpogled v njihov način komunikacije, ki povzroča določena vedenje. Z razumevanjem lastnih vzorcev delovanja jim bomo pomagali aktivirati njihove skrite potenciale za dosego želenih ciljev in komunikacijsko odličnost. Učenje poteka celostno in sicer na nivojih: delovanje – fizično telo, identiteta oz. persona, način razmišljanja in strast oz. energija. Dodajamo pa tudi sistemski vidik.

Treniramo, vadimo in simuliramo različne komunikacijske situacije. Vse metode bodo preizkušene in aplicirane na realnost v organizacijah udeležencev. Pripravimo vam osebno ustrezne različne vaje in za namen treninga, vse nastope in vaje komunikacije takoj analiziramo (diskretno) po metodi prej - potem.

Delo na lastnih primerih naredi delavnico bolj učinkovito, transformativno in ne le informativno, kar je značilno za zgolj teoretske delavnice. To pa prinaša konkretne rezultate in spreminja izzive v priložnosti.  

 

Prednost:

Delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšna povratna informacija in usmerjenost v vaš napredek, vodi k večji motiviranosti, uvede učinkovite tehnike, ki izboljšajo komunikacijo z drugimi. Konflikte spremenimo v usmerjeni pogovor s pozitivnimi rezultati. Diskretnost in individualni komunikacijski coaching ter vaša osebna komunikacijska analiza. Trening »osvobodi« osebne potenciale in vire notranje moči ter izboljša osebne in poslovne dosežke in posledično rezultate.

Povpraševanje
S klikom na gumb POŠLJI soglašate z našo politiko zasebnosti ter nameni zbiranja in obdelave osebnih podatkov.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih